“Ik wil ondernemen op zo’n manier dat iedereen er beter van wordt”

Ellekes Keuken

Vandaag is het internationale vrouwendag. Een goede dag om een van Pantars gewaarde opdrachtgevers in de schijnwerpers te zetten. Dankzij bevlogen ondernemers als Elleke Palmen, kan Pantar mensen begeleiden in werk. Ellekes Keuken is een inspirerend verhaal over duurzaamheid, ondernemen en samenwerken.

Ambachtelijke kant-en-klaarmaaltijden en sauzen met aandacht voor ‘people and planet’, dat is waar Ellekes Keuken voor staat. Samenwerken met Pantar voor het etiketteren en inpakken van de glazen maaltijdpotten was voor Elleke Palmen een logische stap. “Ik wil ondernemen op zo’n manier dat iedereen er beter van wordt”

“Ik was op zoek naar iemand die voor mij de potten met kant-en-klaarmaaltijden kon etiketteren en voorzien van THT-data. Ik deed dat, ondersteund door familie en vrienden, zelf. Maar dat was echt niet meer te doen. Via andere ondernemers hoorde ik over de samenwerkingsmogelijkheden met Pantar. Als ondernemer vind ik het belangrijk dat er een klik is met de mensen en organisaties met wie ik samenwerk. Die klik is er met Pantar zeker! We moesten even aan elkaar wennen, het duurt toch even voor je zo’n grote organisatie als Pantar leert kennen. Maar ik kan nu wel zeggen dat de samenwerking echt lekker gaat.”

Zero waste

“Boeuf Bourguignon, Thaise Kip Curry, Bolognesesaus, zo maar wat voorbeelden van de kant – en klaar maaltijden die ik jaarlijks verkoop via slagers, supermarkten, delicatessenwinkels of rechtstreeks aan de consument op markten en online. Al onze maaltijden worden ambachtelijk bereid en we gebruiken verse duurzame groenten en kruiden. Onze heerlijke stoven worden bereid met antibiotica- en hormoonvrij vlees van het Limousin rund en de Gildehoen kippen.

Na ruim tien jaar als ondernemer in de foodsector is één ding voor mij essentieel: ik wil voedsel- én afvalverspilling tegengaan. Onze maaltijden zitten daarom in glazen potten en zijn ongekoeld een jaar houdbaar.”

Etiketteren

“Er ging wat tijd overheen voordat ik met Pantar een manier vond om de etiketten zo netjes mogelijk op die glazen potten kregen. Doordat mijn potten iets schuin toelopen, lukte het niet om ze machinaal te etiketteren. Inmiddels is er een vaste groep medewerkers die de potten handmatig etiketteert en prima werk levert. Elke maand breng ik pallets met potten naar Pantar. En binnen een week kan ik ze netjes geëtiketteerd, gestempeld en ingepakt weer ophalen, klaar om te verkopen. We zijn nu aan het kijken of we onze samenwerking kunnen uitbreiden.

Hoe mooi is het dat mijn producten gewoon hier in de regio worden gemaakt en dat we zo zorgen dat iedereen er blij van wordt; van de medewerkers tot de consument. Ook als er soms een etiket een klein beetje scheef zit.”

Nelly is één van de medewerkers die de potten van Ellekes Keuken voorzien van een etiket.

“Het is leuk werk, maar niet makkelijk. Niet iedereen kan het. Je moet heel precies en geconcentreerd kunnen werken. Als na een paar dagen hard werken alles weer netje op de potten zit, dan ben ik tevreden. Daarvoor zijn wij er!”

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

Charlène – voorvrouw Groen (Werkbrigade)

“Is in het groen werken iets voor jou?”, vroeg de medewerker van de Dienst Werk & Inkomen. “Echt niet, daar heb ik helemaal geen ervaring mee”, was Charlènes eerste reactie. Ze kon toen niet bedenken hoe deze vraag haar leven totaal zou veranderen.

Sociale interesse kun je niet kopen

Na bijna 40 jaar teamleider te zijn geweest stopt Gerrit deze week met zijn werk bij Pantar. In die tijd heeft hij de organisatie zien veranderen van een sociale werkplaats naar een sociaal ontwikkelbedrijf.

Pantar en Groene bouwhekken: Mooie buurten en baankansen

Bouwplaatsen maken een buurt niet erg aantrekkelijk. Kale metalen hekken rondom machines en zand. Hoe anders is het achter Amsterdam CS. Waar 150 houten hekken met plantenbakken de bouwplaats langs het IJ opfleuren. Ze maken niet alleen de omgeving mooier. Maar zorgen ook dat Amsterdammers, voor wie het hebben van een baan niet vanzelfsprekend is, weer kansen krijgen.