“Hier is mijn handicap niet bijzonder, ik word gewoon geaccepteerd zoals ik ben.”

“Mijn werk is elke dag een feest”

Nadat Aziza bij Pantar aan de slag ging, ontwikkelde ze zich razendsnel. Nu helpt ze als voorvrouw medewerkers op de productieafdeling het beste uit zichzelf te halen.

Aziza verbaast zich nog wel eens dat niemand haar ooit vertelde dat ze een speciale indicatie kon krijgen voor mensen met een arbeidshandicap. “Dan had ik veel eerder mijn plek gevonden en was ik niet uitgevallen door al het zware werk.”

Ziektewet

Door polio heeft Aziza een vergroeide voet. Het was lange tijd geen belemmering. Jarenlang werkte ze als schoonmaakster in Amsterdamse kantoren en musea. “Ik heb tijdens mijn werk prachtige exposities mogen bekijken in bijvoorbeeld de Hermitage!” Maar na vijftien jaar eiste het zware werk zijn tol. Door toenemende pijnklachten aan haar been kwam ze in de ziektewet terecht. “Thuiszitten is niks voor mij, ik wil een doel in mijn leven hebben. Via via hoorde ik over de mogelijkheid om bij Pantar aan de slag te gaan en binnen een paar weken kon ik beginnen.”

Gewoon

Aziza voelde zich meteen op haar plek. “Hier is mijn handicap niet bijzonder, ik word gewoon geaccepteerd zoals ik ben.” Eenmaal bij Pantar ontwikkelde ze zich razendsnel. “Na een paar maanden verving ik één dag per week een voorvrouw. En kort daarna begon ik zelf aan de voorliedenopleiding.” Inmiddels begeleidt Aziza twintig medewerkers.

“Ik word echt blij als ik mijn teamleden zie groeien”, zegt Aziza. “Laatst hielp ik een medewerker die haar nieuwe inpakwerk zo moeilijk vond, dat ze er van moest huilen. Ik heb haar alles rustig uitgelegd en aangemoedigd om het gewoon te gaan proberen, om zo te leren. Aan het einde van de dag lukte het haar, dan ga ik echt met een goed gevoel naar huis!”

Voorvrouw Aziza

Feest

Een tijdje geleden verzorgde haar team een mailing voor de Hermitage, toen kwamen de herinneringen aan haar oude baan weer even boven. Maar het schoonmaakwerk heeft ze geen moment gemist. “Mijn collega’s zeggen vaak dat ik hier elke dag lachend rondloop, alsof ik naar een feest ga. Dat klopt, mijn werk ís ook een feest!”

Pantar is op zoek naar meer enthousiaste voorlieden zoals Aziza. Vind jij het leuk om het beste uit anderen te halen? Ben je geduldig en vind je een goede werksfeer belangrijk? Loop eens een dagdeel mee in Diemen. Zo zie je in de praktijk wat het werk als voorman/-vrouw inhoudt. Kijk op www.pantar.nl/werken-bij-pantar/voorman-vrouw

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

Pantar timmert mee aan nieuwe sporthal

De nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan is bijna klaar. Na de kerstvakantie kan hier volop gesport worden. Daarna wordt de bestaande hal opgeknapt. Door de medewerking van Pantar krijgt dit project een extra lokaal, sociaal én duurzaam tintje. De nieuwe tribunes, prachtige meubels, houten wandelementen en jassenhaken komen namelijk uit de timmerwerkplaats van Pantar.

Charlène – voorvrouw Groen (Werkbrigade)

“Is in het groen werken iets voor jou?”, vroeg de medewerker van de Dienst Werk & Inkomen. “Echt niet, daar heb ik helemaal geen ervaring mee”, was Charlènes eerste reactie. Ze kon toen niet bedenken hoe deze vraag haar leven totaal zou veranderen.