“We bieden medewerkers een veilige werkplek en instroom van nieuwe medewerkers is nog steeds mogelijk. “

Van coronacoaches tot sneltesten

Hoe zorgt Pantar in deze tijd voor een veilige werkplek? Ook Pantar heeft te maken met positief geteste medewerkers. Maar met veel voorlichting, aandacht en maatregelen houden we corona samen onder controle.

De tweede golf coronabesmettingen is over Nederland uitgerold en de regio Amsterdam heeft te maken met een flinke toename in het aantal positief geteste mensen. Ook binnen Pantar zijn medewerkers positief getest. Het bron- en contactonderzoek bij deze collega’s liet echter zien dat de besmettingen niet via Pantar waren opgelopen. Dit sterkt ons in het vertrouwen dat de maatregelen die wij nemen goed werken. We hebben hard gewerkt om met elkaar de situatie rondom corona onder controle te houden. Dit is naar omstandigheden goed gelukt. We bieden medewerkers een veilige werkplek en instroom van nieuwe medewerkers is nog steeds mogelijk. Daar zijn we erg blij mee.

We zijn constant in gesprek en informeren ze over de huidige situatie, preventiemaatregelen en wat we van elkaar verwachten. Ook kunnen medewerkers dagelijks terecht bij onze telefonische hulplijn voor advies en/of een luisterend oor.

Aanvullende maatregelen

Pantar heeft de volgende aanvullende maatregelen getroffen:

• Mondkapjes zijn verplicht op alle locaties/werkplekken.

• Coronacoaches helpen medewerkers om zich aan de veiligheidsregels te houden. Ze worden op verschillende plekken ingezet zoals bij de entrees, in gangen en het bedrijfsrestaurant.

• Het aantal spatschermen bij Transport en in de keten bij de Groenvoorziening is uitgebreid. Zeker nu het minder goed weer wordt, is dit steeds belangrijker. Door de spatschermen is er meer plek voor medewerkers in een keet. In de wijken worden meer keten geplaatst en Pantar is in overleg met de gemeente Amsterdam om vaste locaties te regelen, waar medewerkers kunnen schuilen en pauzeren.

• Voor het begeleidend personeel zijn sneltesten beschikbaar. Teamleiders kunnen bij klachten dezelfde dag getest worden en hebben binnen 15 minuten de uitslag. Zo zorgen we dat onze medewerkers de begeleiding krijgen die ze nodig hebben.

Pantar spatscherm

Werkplek met spatscherm

Instroommogelijkheden

Instromen bij Pantar in deze bijzondere tijd vraagt om aanpassingen. Op sommige werkplekken kunnen door verplichte aanpassingen minder mensen aan de slag. Maar Pantar draait gewoon door en er is voldoende werk. Dus blijf gerust nieuwe medewerkers aanmelden, dan kijken we samen naar de meest passende werkplek.

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

Pantar timmert mee aan nieuwe sporthal

De nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan is bijna klaar. Na de kerstvakantie kan hier volop gesport worden. Daarna wordt de bestaande hal opgeknapt. Door de medewerking van Pantar krijgt dit project een extra lokaal, sociaal én duurzaam tintje. De nieuwe tribunes, prachtige meubels, houten wandelementen en jassenhaken komen namelijk uit de timmerwerkplaats van Pantar.

Charlène – voorvrouw Groen (Werkbrigade)

“Is in het groen werken iets voor jou?”, vroeg de medewerker van de Dienst Werk & Inkomen. “Echt niet, daar heb ik helemaal geen ervaring mee”, was Charlènes eerste reactie. Ze kon toen niet bedenken hoe deze vraag haar leven totaal zou veranderen.