“Je leert weer wat anders en je wordt ook volwassener”

Vloer Boenen neemt medewerkers Pantar over

Vloer Boenen onderhoudt, renoveert en legt vloeren op een duurzame manier. Maar niet alleen hun manier van werken is duurzaam, zij voeren ook een duurzaam personeelsbeleid. De onlangs getekende samenwerking met Pantar is daar het bewijs van.

Mohammed maakt de overstap

Mohammed startte zijn loopbaan bij Pantar op de Strekkerweg en vervolgde deze bij de UvA op het Science Park. Hier kwam hij in contact met Frits Hoogewoonink, mede-eigenaar van Vloer Boenen. Mohammed en Frits raakten in gesprek over een overstap van Pantar naar een dienstverband met Vloer Boenen. En zo geschiedde. “Frits heeft mij een tijdje zien werken en zei dat ik mijn werk altijd op tijd en serieus deed”, vertelt Mohammed in de video.

Een goede combinatie

Zowel Mohammed als Frits zijn erg blij met de overstap van Mohammed naar Vloer Boenen. Want “je leert weer wat anders en je wordt ook volwassener” zegt Mohammed. “Ik beschouw ze eigenlijk als mijn eigen kinderen, terwijl ik weet dat ik ze constant moet blijven begeleiden. Maar die aandacht ervaren we als zeer prettig en dat is gewoon een goede combinatie”, vertelt Frits.

Mede mogelijk gemaakt door

Pantar heeft een langdurig samenwerkingsverband met UvA/HvA op facilitair gebied. Medewerkers komen in dienst bij Pantar via het WSP van de gemeente. Pantar leidt ze op en laat ze werkervaring opdoen op de UvA/HvA. En daarna stromen ze uit bij één van de facilitaire partijen met wie de UvA/HvA samenwerkt. Bijvoorbeeld bij Vloer Boenen. “Treintjes” noemt Ron Kempers, afdelingshoofd, deze samenwerking. De UvA/HvA is een ontwikkelbedrijf. Ron: “En dat willen ze ook voor onze medewerkers zijn. Ze vinden het belangrijk dat mensen doorstromen. Daarom vereisen ze van hun contractpartijen dat ze samenwerken met Pantar.”

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

Pantar timmert mee aan nieuwe sporthal

De nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan is bijna klaar. Na de kerstvakantie kan hier volop gesport worden. Daarna wordt de bestaande hal opgeknapt. Door de medewerking van Pantar krijgt dit project een extra lokaal, sociaal én duurzaam tintje. De nieuwe tribunes, prachtige meubels, houten wandelementen en jassenhaken komen namelijk uit de timmerwerkplaats van Pantar.

Charlène – voorvrouw Groen (Werkbrigade)

“Is in het groen werken iets voor jou?”, vroeg de medewerker van de Dienst Werk & Inkomen. “Echt niet, daar heb ik helemaal geen ervaring mee”, was Charlènes eerste reactie. Ze kon toen niet bedenken hoe deze vraag haar leven totaal zou veranderen.