Upperbloom, Pantar en WSP Groot-Amsterdam bundelen krachten

Amsterdam, 2 maart 2022 – De Amsterdamse wethouder Rutger Groot Wassink opende vandaag in bijzijn van Pantar directeur Lex de Boer en Upperbloom founders Tom van Ruitenbeek en Sam van der Zanden een eigen bedrijfsruimte binnen de kas van Pantar op de Seineweg. Het is het formele startschot van een al langer bestaande samenwerking tussen Pantar en Upperbloom, om Amsterdam niet alleen groener en duurzaam maar ook inclusiever te maken.

Leertraject

De drie bedrijven zetten samen een leertraject op, voor mensen die het (nog) niet zelfstandig redden op de arbeidsmarkt. Niet alleen om deze mensen te ondersteunen in hun (werk)positie, maar ook om iets bij te dragen aan het steeds nijpender wordende personeelstekort in allerlei sectoren.

Upperbloom

Tom van Ruitenbeek, medeoprichter Upperbloom: “Mijn eigen vader was schooldirecteur en liet de kantine daar runnen door een organisatie zoals Pantar. Ik was zo onder de indruk van de positiviteit die dat gaf en hoe prettig deze mensen het vonden om mee te kunnen doen in de maatschappij. Hierdoor heb ik altijd als doel gehad om zo sociaal mogelijk te ondernemen. Als ieder bedrijf een beetje zijn best doen, is er voor iederéén plek in de samenleving. Pantar, WSP en Upperbloom starten met onder andere het onderhouden van onze plantensets, magazijnwerkzaamheden en het klaarzetten van bestellingen, we hopen dit takenpakket en daarmee het aantal medewerkers in de toekomst verder uit te breiden.”

Pantar

Lex de Boer, algemeen directeur Pantar: “Upperbloom is een belangrijke, vernieuwende partner, die zichtbaar maakt hoe we samen met opdrachtgevers onze strategie moderniseren. Door deze samenwerking kunnen we niet alleen beschut werk bieden aan onze medewerkers, maar juist ook medewerkers ondersteunen die op zoek zijn naar een reguliere baan. In onze eigen tuinderij vullen we dit samen met Upperbloom in. Een win-win situatie, waarbij we gebruik maken van elkaars expertise om het sociaal ondernemen in te vullen voor Amsterdam en omgeving.

Foto’s: Upperbloom, ©Saffron Pape

Gemeente Amsterdam

Rutger Groot Wassink (wethouder Sociale Zaken, gemeente Amsterdam): “Meedoen op de arbeidsmarkt is ontzettend belangrijk. Naast een inkomen zorgt een baan ook voor ontwikkeling en eigenwaarde. Voor mensen bij wie het niet vanzelfsprekend is om aan het werk te zijn, is extra hulp nodig. Ik ben er trots op dat Pantar, het WSP en Upperbloom zorgen voor nieuwe banen met een leertraject. Op deze manier creëren we meer banen voor kwetsbare Amsterdammers, die hierdoor een beter toekomstperspectief krijgen.

Duurzaamheid en maatschappelijk

Upperbloom hecht veel waarde aan duurzaamheid en maatschappelijk belang. Dit is te zien in hun producten: herbruikbare plantenbakken en planten die, aan het einde van hun levensduur, omgezet worden in compost. Om meer te kunnen betekenen voor de maatschappij werkt Upperbloom vanaf nu nog intensiever samen met Pantar en WSP.

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

Pantar timmert mee aan nieuwe sporthal

De nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan is bijna klaar. Na de kerstvakantie kan hier volop gesport worden. Daarna wordt de bestaande hal opgeknapt. Door de medewerking van Pantar krijgt dit project een extra lokaal, sociaal én duurzaam tintje. De nieuwe tribunes, prachtige meubels, houten wandelementen en jassenhaken komen namelijk uit de timmerwerkplaats van Pantar.

Charlène – voorvrouw Groen (Werkbrigade)

“Is in het groen werken iets voor jou?”, vroeg de medewerker van de Dienst Werk & Inkomen. “Echt niet, daar heb ik helemaal geen ervaring mee”, was Charlènes eerste reactie. Ze kon toen niet bedenken hoe deze vraag haar leven totaal zou veranderen.