“Ook talent van arbeid mag niet ‘wasted’ worden.”

Unwaste en Pantar, samen voor duurzaam en inclusief

Unwaste vindt sinaasappelschillen en koffiedik te mooi om weg te gooien. Daarom geeft Unwaste ze een nieuw leven in verzorgingsproducten, zodat je er elke dag de schoonheid van kunt ervaren. Daarbij hebben ze ook nog eens oog voor maatschappelijk verantwoord ondernemen met een sociale component.

Bart Aupers, Co-founder van Unwaste: “Ook talent van arbeid mag wat ons betreft niet ‘wasted’ worden. Daarom werken we graag samen met Pantar voor een inclusief proces in onze operaties!”

De zeepjes van Unwaste worden bij Pantar op Kriekenoord ingepakt door mensen met een arbeidsbeperking. Pantarmedewerkers vinden het altijd leuk wanneer er weer een opdracht van Unwaste te doen staat. Het inpakken gebeurt met de hand, de stickers worden tegenwoordig gedrukt met een inktjetprinter die heel nauwkeurige informatie kan verwerken.

Bart, oprichter van Unwaste en Isabelle, creatieve marketeer Unwaste, waren onlangs op bezoek bij Pantar. De samenwerking tussen Pantar en Unwaste zorgt ervoor dat een mooi duurzaam en circulair product ook nog eens bijdraagt aan een inclusieve arbeidsmarkt. Win-win, noemen we dat!

Medewerker Pantar met Bartmedewerker Pantar bij Unwaste

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

Pantar timmert mee aan nieuwe sporthal

De nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan is bijna klaar. Na de kerstvakantie kan hier volop gesport worden. Daarna wordt de bestaande hal opgeknapt. Door de medewerking van Pantar krijgt dit project een extra lokaal, sociaal én duurzaam tintje. De nieuwe tribunes, prachtige meubels, houten wandelementen en jassenhaken komen namelijk uit de timmerwerkplaats van Pantar.

Charlène – voorvrouw Groen (Werkbrigade)

“Is in het groen werken iets voor jou?”, vroeg de medewerker van de Dienst Werk & Inkomen. “Echt niet, daar heb ik helemaal geen ervaring mee”, was Charlènes eerste reactie. Ze kon toen niet bedenken hoe deze vraag haar leven totaal zou veranderen.