“Onze prioriteit ligt bij de gezondheid en veiligheid van onze mensen”

Pantar legt werk vestiging Strekkerweg tijdelijk stil vanwege corona

Vanwege een oplopend aantal besmettingen onder het personeel op de vestiging Strekkerweg in Amsterdam Noord heeft de directie van Pantar besloten het werk daar tijdelijk stil te leggen. Medewerkers op die locatie zijn met bijzonder verlof naar huis gestuurd. Er is gekozen voor sluiting om preventief verdere besmettingsrisico’s te minimaliseren. Het aantal besmettingen op de Strekkerweg ligt op dit moment boven de tien. De vestiging sluit voorlopig en wordt grondig gereinigd. De Strekkerweg gaat maandag 15 februari weer open.

Op advies van GGD

De constatering dat er een nieuwe variant met een mutatie van het bestaande coronavirus is opgedoken in Nederland, heeft een doorslaggevende rol gespeeld bij de beslissing om nu de deuren tijdelijk te sluiten. Lex de Boer, algemeen directeur: “We stonden in het voorjaar ook al voor de moeilijke keuze om open te blijven of dicht te gaan tijdens de eerste lockdown. We hebben toen besloten om open te blijven omdat werk voor onze mensen ook houvast, structuur en rust brengt. Voorwaarde is wel dat we een veilige werkomgeving kunnen garanderen. Dat konden we tot dusver wel, maar met de nieuwe gemuteerde coronavariant lijkt de besmettingskans substantieel hoger geworden. We kunnen en willen geen enkel risico nemen en volgen de adviezen van de GGD in deze.”

De besmettingsgraad lag tot dusver bij Pantar, met een kleine 3000 medewerkers, lager dan gemiddeld in Amsterdam/Diemen. Vanaf het allereerste begin zijn alle hygiënemaatregelen consistent doorgevoerd en gehandhaafd en de werkprocessen zijn aangepast op afstand houden, voldoende ventilatie en aangepaste looproutes. Ook voor transport en de pauzes in de bedrijfsrestaurants zijn alle noodzakelijke aanpassingen gedaan.

strekkerweg tijdelijk dicht

Gezondheid eerste prioriteit

Lex de Boer “Onze prioriteit ligt bij de gezondheid en veiligheid van onze mensen. Omdat de besmettingen ook in de rest van het land alarmerend hoog blijven en de druk op de gezondheidszorg en de IC-capaciteit niet afneemt, is dit een maatregel om erger te voorkomen. De sluiting en het stilleggen van het werk geldt alleen voor de locatie waar we een oplopend aantal besmettingen hebben geconstateerd. Als dat nodig zou zijn, zullen we ook op andere locaties overgaan tot maatregelen.”

De fietsenwinkel was al dicht vanwege de reguliere maatregelen en blijft voorlopig tot nader bericht gesloten. ( bijgwerkt 15 februari 2021)

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

Pantar timmert mee aan nieuwe sporthal

De nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan is bijna klaar. Na de kerstvakantie kan hier volop gesport worden. Daarna wordt de bestaande hal opgeknapt. Door de medewerking van Pantar krijgt dit project een extra lokaal, sociaal én duurzaam tintje. De nieuwe tribunes, prachtige meubels, houten wandelementen en jassenhaken komen namelijk uit de timmerwerkplaats van Pantar.

Charlène – voorvrouw Groen (Werkbrigade)

“Is in het groen werken iets voor jou?”, vroeg de medewerker van de Dienst Werk & Inkomen. “Echt niet, daar heb ik helemaal geen ervaring mee”, was Charlènes eerste reactie. Ze kon toen niet bedenken hoe deze vraag haar leven totaal zou veranderen.