“Ik zie dat mensen blij zijn dat ze hier mogen werken.”

Samenwerking Esperit en Pantar: ‘Dat ik hier werk, betekent voor mij heel veel’

Pantar is het sociaal ontwikkelbedrijf van Groot Amsterdam. We werken samen met acht opdrachtgevers uit de glastuinbouwsector in Aalsmeer. We zien kansen voor iedereen. We bieden volwaardige beschutte werkplekken met begeleiding, maar werken ook met mensen die via leren en werken kunnen uitstromen naar een reguliere baan. In deze video kun je zien hoe de samenwerking tussen tuinbouwbedrijf Esperit en Pantar is ontstaan en wat het betekent voor de medewerkers.

Medewerkers worden echt gewaardeerd

De samenwerking tussen Esperit en Pantar biedt op allerlei manieren kansen, zo is te horen in de video. Esperit was in eerste instantie vooral op zoek naar ‘handjes’. Die kregen ze van Pantar. Gedurende de samenwerking groeit het gemak van die handjes uit naar een respect voor diezelfde handjes. Medewerkers van Esperit zien hoe belangrijk het is om te kunnen werken: ‘Het raakt me wel, ik zie dat mensen heel blij zijn dat ze hier mogen werken.’

Doorgegroeid in mijn doen en laten

Voor de medewerkers van Pantar biedt Esperit een omgeving waarin ze kunnen groeien, maar waar ook rekening wordt gehouden met hun beperking. Zo is er een stagroep, maar ook een zitgroep voor medewerkers met een lichamelijke beperking. En Harm, die heel erg van rekenen houdt, kan zich ontwikkelen in administratief werk. Hij heeft zich samen met zijn collega Berry ontwikkeld tot voorman van het team dat bij Esperit werkt.

Iedereen verdient een kans op werk

Dennis Maarssen, manager bij Esperit, is zeer tevreden over de samenwerking met Pantar en hij besluit dan ook: ‘Ik zou het zeker een ander bedrijf aanraden’.

Ook geïnteresseerd in samenwerken met Pantar? Neem contact op met Stijn Bos: stijn.bos@pantar.nl voor meer informatie als het gaat om onze sector ‘Groen’.

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

  • Medewerker die technisch werk uitvoert

Technisch werk

Maak bij Gino niet de opmerking dat wie bij Pantar werkt weinig kan. Bij Tech vond Gino een rustige werkplek, zonder dat het saai is.