“Ik ben naar Amsterdam verhuisd, omdat ik hier geaccepteerd word zoals ik ben.”

“Als klanten tevreden zijn, dan ga ik ook tevreden naar huis”

Met een busje vol schoonmaakspullen rijden ze door Amsterdam. Vijf dagen per week gaat het Mobiel Schoonmaak Team van Pantar op pad langs bedrijven, scholen en bouwketen in Amsterdam en omgeving. “Ik hou van de vrijheid en blijheid van het mobiele team”, zegt John (58), medewerker schoonmaak.

John werkt al 25 jaar bij sociaal ontwikkelbedrijven. Bouwwerkzaamheden, groenvoorziening, houtbewerking, schoonmaakwerk, hij heeft het allemaal al eens gedaan. Eerst in Brabant en sinds 2015 bij Pantar. “Ik ben naar Amsterdam verhuisd, omdat ik hier geaccepteerd word zoals ik ben. Ik heb een zeer licht verstandelijke beperking en problemen met mijn benen. Hier laten ze me in mijn waarde.”

Cursus

Beperking of niet, John pakt alles aan wat hem leuk lijkt. “Ik zag dat ze mensen zochten voor het Mobiel Schoonmaak Team. Dat mobiele leek me wel wat. Ik moest wel weer wennen aan het schoonmaakwerk en leren hoe dat moest.” Maar na een interne cursus was John weer op de hoogte hoe bedrijfsruimtes schoon te maken. “Het enige wat ik nog moet leren is om wat zachter te praten als ik aan het werk ben”, zegt John lachend.

Bezig

“We beginnen ’s ochtends met een bakkie, dan stappen we in het busje naar Amstelveen. Daar maken we een kringloopcentrum schoon. De kantoorbureaus afnemen, tapijt vegen en prullenbakken legen. En dan gaan we door naar de bouwketen aan de grachten. Vloeren en sanitair schoonmaken en ook de kantoren.” Busje in en weer uit, veel lopen. John vindt het heerlijk om zo bezig te zijn. “Dan train ik meteen voor de Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar loop ik voor de 32e keer mee!”

John onze medewerker schoonmaak

Tevreden

Het Mobiel Schoonmaak Team is ontstaan doordat Pantar steeds meer aanvragen kreeg van bedrijven die een aantal uur per week schoonmakers nodig hebben. Inmiddels maakt het team kantoren en bedrijfsruimtes door de hele regio schoon. Het schoonmaakwerk wordt gewaardeerd. John: “Dan zeggen de bouwvakkers, ‘goed bezig jongens’. Dat vind ik mooi. Als de klanten tevreden zijn, dan ga ik ook tevreden naar huis.”

Vriendelijke aanpakkers gezocht

Wil jij ook (weer) aan het werk, een eigen salaris verdienen en ontdekken wat je kan? John en zijn collega’s kunnen versterking gebruiken, want er is werk genoeg. “Je moet wel van aanpakken houden en vriendelijk zijn”, aldus John. Als jij die vriendelijke aanpakker bent, stuur dan een mail naar schoonmaak@pantar.nl of check onze vacatures.

Openstaande vacatures

Dit verhaal is in juli ’22 in MUG-Magazine gepubliceerd. Tekst: Marianne Goet, Foto’s: Timo Sorber.

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

Pantar timmert mee aan nieuwe sporthal

De nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan is bijna klaar. Na de kerstvakantie kan hier volop gesport worden. Daarna wordt de bestaande hal opgeknapt. Door de medewerking van Pantar krijgt dit project een extra lokaal, sociaal én duurzaam tintje. De nieuwe tribunes, prachtige meubels, houten wandelementen en jassenhaken komen namelijk uit de timmerwerkplaats van Pantar.

Charlène – voorvrouw Groen (Werkbrigade)

“Is in het groen werken iets voor jou?”, vroeg de medewerker van de Dienst Werk & Inkomen. “Echt niet, daar heb ik helemaal geen ervaring mee”, was Charlènes eerste reactie. Ze kon toen niet bedenken hoe deze vraag haar leven totaal zou veranderen.