“De samenwerking met Pantar is een mooi voorbeeld van social return.”

Diemense wethouders op werkbezoek bij Pantar

Donderdag 4 november gingen wethouders Jeroen Klaasse (sport) en Matthijs Sikkes-van den Berg (werk en inkomen en duurzaamheid) van de gemeente Diemen op werkbezoek bij Pantar. In de houtwerkplaats worden delen gemaakt van de inrichting van de nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan in Diemen.

De nieuwe tribune, wandelementen, jassenhaken en andere meubels komen uit de houtwerkplaats van Pantar. De gemeente Diemen heeft bij de opdracht voor de Sporthal ‘social return’ verplicht gesteld. Daarvoor heeft aannemer Wind Design & Build samenwerking gezocht met Pantar.

Wethouder Sikkes-van den Berg: ‘De samenwerking met Pantar is een mooi voorbeeld van social return. Dat stellen wij als gemeente verplicht voor aannemers die een opdracht voor de gemeente uitvoeren. Daarmee willen we kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt betrekken bij de uitvoering van de opdrachten. We zijn zeer tevreden over de samenwerking van de aannemer en Pantar bij dit project. Al aan het begin van de uitvoering zijn zij samen gaan kijken welke mogelijkheden er voor Pantar waren. In de houtwerkplaats zagen we hoe dat vorm heeft gekregen.’

Wethouder Jeroen Klaasse: ‘We zijn onder de indruk van het werk van de mensen van Pantar. Hun bijdrage geeft de inrichting van de nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan een extra lokaal tintje. De wandelementen heb ik laatst al op de wanden van de nieuwe hal in aanbouw gezien. Het wordt heel mooi. De planning is dat na de kerstvakantie in de nieuwe sporthal gesport kan worden, dan kan iedereen zien wat er bij Pantar gemaakt is.’

Foto: Gerrit Alink.

Ben je geïnspireerd geraakt door dit initiatief? Wil jouw organisatie ook bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt en invulling geven aan social return? Neem contact op met accountmanager Bas Ritzen van onze sector Ambachten (waar de houtwerkplaats onder valt) om de mogelijkheden te bespreken. Of lees meer over ‘social return’ en de mogelijkheden op: Sociaal ondernemen – Pantar.

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

Pantar timmert mee aan nieuwe sporthal

De nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan is bijna klaar. Na de kerstvakantie kan hier volop gesport worden. Daarna wordt de bestaande hal opgeknapt. Door de medewerking van Pantar krijgt dit project een extra lokaal, sociaal én duurzaam tintje. De nieuwe tribunes, prachtige meubels, houten wandelementen en jassenhaken komen namelijk uit de timmerwerkplaats van Pantar.

Charlène – voorvrouw Groen (Werkbrigade)

“Is in het groen werken iets voor jou?”, vroeg de medewerker van de Dienst Werk & Inkomen. “Echt niet, daar heb ik helemaal geen ervaring mee”, was Charlènes eerste reactie. Ze kon toen niet bedenken hoe deze vraag haar leven totaal zou veranderen.