De Samenwerking tussen Bausch + Lomb en Pantar gaat ruim 25 jaar terug.

Afdeling uitgelicht Value Added Logistics / Pantar

Dit verhaal verscheen in het decembernummer van Bausch en Lomb Nederland Nieuws ‘eye contact’ 2021

Pantar is het grootste sociaal ontwikkelbedrijf in de regio Amsterdam en Diemen. Pantar biedt werk aan ruim 3.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De samenwerking tussen Bausch + Lomb en Pantar gaat ruim 25 jaar terug. Bausch + Lomb was toentertijd een klant van AGO (de voorloper van Pantar). Een tijdje is er toen geen samenwerking geweest maar vanaf juni 2004 is de draad weer opgepakt.

De eerste werkzaamheden die door Pantar medewerkers werden uitgevoerd, bestonden uit het vouwen van doosjes. Later zijn er verschillende andere taken bijgekomen. Zo vullen de medewerkers bijvoorbeeld de kabinetten met paslenzen die bij opticiens neergezet worden. Momenteel werken er 8 Pantar medewerkers bij Bausch + Lomb.

Anja van Heijningen en Carmelita Landus begeleiden de Pantar medewerkers. Anja is Process lead trainer van VAL. Zij zorgt ervoor dat de het productieproces juist is gedocumenteerd aan de hand van foto’s en tekeningen.

Carmelita is verantwoordelijk voor het proces binnen VAL, dit houdt in dat zij de Pantar medewerkers begeleidt en het werk verdeeldt. Samen zijn ze een goed geolied team!

Hoe lang werk je bij Bausch + Lomb?

Vanaf 2007, dus al 14 jaar!

Wat vind je het leukste aan het werken bij Bausch + Lomb?

De afwisseling van het werk, de collega’s en het uitvoeren van coördinerende taken. Ik kan heel goed het werk uitzetten onder de collega’s.

Wat zou je de doen als je één dag directeur was van Bausch + Lomb?

Ik zou het fijn vinden wanneer er een betere samenwerking tussen de verschillende afdelingen zou zijn. Dus ik zou als directeur dat proberen voor elkaar te krijgen. Collega’s zouden elkaar onderling wat meer moeten helpen. Ook zou ik erop aandringen dat men de werkplekken beter schoonhoudt en zorgt dat alles netjes opgeruimd is.

Anja van Heyningen, Carmelita Landus, Hocein el Marsi, Jacqeline La Bast, Sachiel Matawlie en Jenny Li

Hoe lang werk je bij Bausch + Lomb?

Ook vanaf 2007, dus al 14 jaar.

Wat vind je leukste aan het werken bij Bausch + Lomb?

Eigenlijk vind ik het al het werk leuk maar het leukste vind ik het om de producten te stickeren en kabinetten te bouwen. Ik vind het prettig werken hier omdat iedereen gelijk is ongeacht je functie of waar je vandaan komt. Maar ik vind het minder leuk dat niemand elkaar groet in het warehouse…

Wat zou je de doen als je één dag directeur was van Bausch + Lomb?

Ervoor zorgen dat iedereen die spullen bij ons komt lenen, deze ook weer heel terugbrengt! En ik zou onze afdeling een Award toekennen.

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

Pantar timmert mee aan nieuwe sporthal

De nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan is bijna klaar. Na de kerstvakantie kan hier volop gesport worden. Daarna wordt de bestaande hal opgeknapt. Door de medewerking van Pantar krijgt dit project een extra lokaal, sociaal én duurzaam tintje. De nieuwe tribunes, prachtige meubels, houten wandelementen en jassenhaken komen namelijk uit de timmerwerkplaats van Pantar.

Charlène – voorvrouw Groen (Werkbrigade)

“Is in het groen werken iets voor jou?”, vroeg de medewerker van de Dienst Werk & Inkomen. “Echt niet, daar heb ik helemaal geen ervaring mee”, was Charlènes eerste reactie. Ze kon toen niet bedenken hoe deze vraag haar leven totaal zou veranderen.