Samenwerking met Power of Art House geeft vluchtelingen een gezicht

Begin september werden duizenden miniatuurbeeldjes van vluchtelingen in de straten van Amsterdam en Den Haag verspreid. De door Pantar gemaakte miniatuurbeeldjes van vluchtelingen zijn te vinden op bankjes in het park, bij tramhaltes of op vensterbanken. Pantar werkte mee aan dit streetartproject van Power of Art House, die aandacht vraagt voor het vluchtelingenprobleem. Een groep van 20 Pantar-medewerkers maakte deze zomer met de hand 3.000 miniatuurbeeldjes van vluchtelingen voor het kunstzinnig collectief.

Moving People

Power of Art House interviewde tien vluchtelingen over hun leven. Van ieder van deze mensen is met een 3D scan een miniatuurmens gevormd van 10 cm groot. Op basis van de scan maakte Pantar met milieuvriendelijk gips de beeldjes door ze te gieten in een mal, de beeldjes te vijlen en te schilderen. De ‘Moving People’ popten vervolgens op in het straatbeeld waar ze van plek naar plek verhuisden om zoveel mogelijk mensen te bereiken met de actie van Power of Art House.

Vervolg op het succes

Inmiddels hebben verschillende Nederlandse media zoals het Parool, De Betere Wereld en Voor de Wereld van Morgen aandacht besteed aan het initiatief. Bovendien zijn de poppetjes al op meerdere plekken buiten de landsgrenzen ontdekt. Power of Art House heeft daarom Pantar gevraagd om ook in het najaar de beeldjes te blijven produceren.