Leer- en ontwikkelbedrijf Pantar krijgt per 1 december Lex de Boer als nieuwe algemeen directeur. Hij volgt Rutger van Krimpen op. De Boer maakt de overstap van de Drentse en Groningse woningcorporatie Lefier, waar hij sinds 2012 directeur-bestuurder was. Pantar is erg blij met deze ervaren en maatschappelijk gedreven bestuurder.

Met de nieuwe directeur zet Pantar een volgende stap in een toekomst als belangrijke en stabiele partner in de Sociaal Werkkoepel. Zijn eerste aandachtspunten zijn voortzetting van de vernieuwing van de organisatie in een veranderende wereld, de relatie met de gemeente en de financiering van Pantar.

Mooie maatschappelijke opdracht

De Boer kijkt uit naar zijn nieuwe baan: “Pantar is een prachtige organisatie. Vanuit mijn nieuwe functie wil ik graag bijdragen aan de trots en tevredenheid van de medewerkers, met alles wat er om ons heen gebeurt. Ik zie dat als een mooie maatschappelijke opdracht.”

Met vernieuwende ideeën de toekomst in

Lodewijk de Waal is namens de Raad van Toezicht verheugd dat De Boer de functie van algemeen directeur heeft aanvaard: “De Raad vertrouwt er op dat Pantar met Lex de Boer een ervaren directeur krijgt, die de organisatie met vernieuwende ideeën verder meeneemt in de toekomst.”