Sinds 1 april wordt 90% van het schoonmaakwerk in de Stopera – het stadhuis van Amsterdam – door medewerkers van Pantar gedaan. Vorige week was de eerste onaangekondigde kwaliteitsmeting door een onafhankelijk bureau. Ondanks dat de schoonmakers het werk heel serieus nemen en er hard is gewerkt, was het natuurlijk toch even spannend. Toen uit het rapport bleek dat de cijfers hartstikke hoog waren, was de groep natuurlijk heel erg blij. Ze kregen een 9 voor het sanitair! Het laagste cijfer was een 8,1.

Astrid Koopman, Contractmanager Facilitair Bureau gemeente Amsterdam: “De schoonmaak van de Stopera is na een aanbesteding gegund aan Hectas. In deze aanbesteding is op een aantal panden een voorbehoud gemaakt aan Pantar, onder andere het grootste pand van de Gemeente, het Stadhuis. Hier werken schoonmakers van Pantar; zo’n 90% van de uitbestede schoonmaak in de Stopera. Hectas blijft eindverantwoordelijk voor de kwaliteit. Pantar zorgt voor de invulling van de mensen. Dat gaat in goede harmonie. De schoonmakers zijn enthousiast, voelen zich betrokken en maken makkelijk een praatje. Contact maken met de gebruikers van het pand is erg belangrijk, omdat het om dagschoonmaak gaat.”

Hotelier bij Gemeente Amsterdam, Vera Moll: “De samenwerking verloopt naar tevredenheid. De voormannen, waar wij het meest contact mee hebben, zijn vriendelijk, makkelijk benaderbaar en pakken verstoringen snel op. De begeleiding vanuit Pantar is ook goed geregeld.”