GoGo Nieuw-West voldoet als werkgelegenheidstraject

Eerste uitstroomresultaten naar betaalde baan veelbelovend.

Pantar biedt binnen GoGo Nieuw-West werkzoekenden een opstap op weg naar een reguliere betaalde baan. Pantar traint en begeleidt de chauffeurs die werkzaam zijn voor GoGo. Zij versterken hun werknemersvaardigheden en doen werkervaring op, waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Het begeleiden en laten doorstromen van medewerkers zit in het DNA van Pantar.

De instroom van nieuwe chauffeurs loopt via de gemeente Amsterdam, zij worden geselecteerd door de Dienst Werk en Re-integratie en het Werkpunt. Chauffeurs blijven in principe maximaal een half jaar bij GoGo. Hoe lang een chauffeur uiteindelijk bij GoGo werkt, hangt af van het door de klantmanager afgesproken traject. Pantar zorgt voor de begeleiding van de chauffeurs bij GoGo. Het begeleiden naar een reguliere baan is de taak van de klantmanager.

GoGo Nieuw-West is bedoeld om startende chauffeurs te laten doorstromen. De chauffeurs kunnen doorstromen naar een reguliere baan of naar een vervolgstap op weg naar die reguliere baan. Dit is ter beoordeling van de klantmanager.

Hoe ziet die doorstroom er nu uit in cijfers? Pantar begeleidde tussen 1 oktober 2014 en 1 juli 2015 in totaal 55 chauffeurs bij GoGo. De meeste van hen hebben een flinke stap gezet in hun ontwikkeling. 17 chauffeurs zijn nog werkzaam bij GoGo. De overige 38 personen stroomden uit of door. 15 personen stroomden uit naar een betaalde baan, waarvan 7 in een beroep als chauffeur. Een deel van de ingestroomde chauffeurs stopte, omdat het werk onvoldoende bij de persoon aansloot. Zij stapten dus niet zonder meer uit het project, zij vervolgden hun re-integratie op een andere plek.

Een uitstroom naar een betaalde baan voor 15 van de 38 chauffeurs in het eerste jaar van de pilot is veelbelovend.