Chauffeur Arash over GOGO Nieuw-West

Op 30 april reden de GOGO chauffeurs hun laatste ritje door Nieuw-West. De pilot alternatief openbaar vervoer stopt. Een aantal chauffeurs stromen door naar een baan, anderen krijgen een nieuwe werkplek waar zij zich verder kunnen ontwikkelen.

Arash was chauffeur bij GOGO Nieuw-West, inmiddels is hij zelfstandig ondernemer en heeft zijn eigen taxi.

Ervaring opdoen
Arash was lange tijd filiaalmanager, maar door de crisis verloor hij zijn baan. Tijdens een langdurende periode thuis, besloot hij een andere weg in te slaan. Hij wilde taxichauffeur worden, het liefst zelfstandig ondernemer. Via zijn klantmanager van DWI kwam Arash terecht bij GOGO Nieuw-West. Op deze manier kon hij ervaring opdoen in de vervoersbranche en klaarstomen voor de taxi.

Werkritme
Arash: “Vanaf mijn eerste werkdag bij GOGO Nieuw-West ging ik op de fiets van Oost naar West, door weer en wind. Afwisselend begon ik ’s middags of ’s ochtends. Daardoor werd ik steeds fitter en flexibeler. Ik leerde met klanten omgaan. Ook was het gezellig om met collega’s te werken. Ik kreeg het werkritme weer te pakken.”

Klantencontact
“Het was spannend om in de GOGO te rijden. Je krijgt zoveel aandacht op straat, dat vond ik heel erg leuk. Je bent toch een bijzonder geval op de weg. De meeste houden gelukkig rekening met je. Het contact met de mensen deed mij goed. Klanten zijn heel divers. Van schoolgaande kinderen tot patiënten van het ziekenhuis. Ze zijn bijna altijd sociaal en maken een praatje.”

Energie
“Doorzettingsvermogen had ik al, maar dat was helemaal weggezakt in de periode dat ik uitzichtloos thuis zat. Pantar heeft deze kwaliteiten weer naar boven gehaald. Mijn leidinggevende heeft mij weer op het goede spoor gebracht. Het contact met hem was heel goed. Ik kreeg er energie van. Hij zei niet wat ik moest doen, maar liet mij inzien waar ik het voor deed. Hij hield een spiegel voor. Dat werkt motiverend.”

Zelfstandig taxichauffeur
“Na een jaar was ik klaar voor mijn eerste sollicitatie. Door mijn werkervaring stond ik stevig in mijn schoenen. Bedrijven vragen vaak als eerst naar ervaring. 18 maanden na mijn eerste ritje bij GOGO Nieuw-West, had ik een fulltime baan als taxichauffeur. Bij een taxibedrijf die alleen met elektrische auto’s rijdt, echt iets voor mij. Inmiddels werk ik zelfstandig als taxichauffeur. Wat ik graag wilde, is gelukt!”