“Ik ben blij dat ik hiermee iets kan doen voor Amsterdam en haar inwoners.”

Sheila Gemin Raad van Toezicht

Sinds dit jaar is Sheila Gemin toegetreden tot de Raad van Toezicht van Pantar. Ze hoopt met haar jarenlange ervaring in IT een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de digitale ontwikkeling van Pantar.

Het zet me met beide benen in de maatschappij

De kas in West, de hout- en fietsenwerkplaats in Noord, Sheila Gemin (46) was onder de indruk van wat ze zag bij haar rondleiding als nieuw lid van de Raad van Toezicht van Pantar. “Ik zag de auto’s van Pantar wel door Amsterdam rijden, maar wist niet wat ze precies deden. Mooi om te zien hoe medewerkers, ondanks de beperking die ze soms hebben, willen én kunnen werken.”

Dat het leven met een beperking niet altijd makkelijk is, weet ze uit eigen ervaring. Haar zoon is geboren zonder onderarm. “Als ouder heb ik de vooroordelen gemerkt als je niet voldoet aan het het standaardplaatje.” Voor haar één van de redenen waarom ze graag wilde toetreden tot de Raad van Toezicht naast haar baan als Global IT-lead bij ING.

Digitale ontwikkelingen

De vijf leden van de Raad van Toezicht helpen het dagelijks bestuur haar taken zo goed mogelijk uit te oefenen. Ze kijken mee met belangrijke beslissingen en investeringen en zijn een klankbord. “Zoals bijvoorbeeld in de coronatijd, toen we met het bestuur meedachten hoe Pantar zo goed mogelijk door deze moeilijke periode heen te loodsen.”

Sheila hoopt met haar jarenlange ervaring in IT een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van Pantar. “Zeker nu alles steeds meer digitaal wordt. Waar loop je als organisatie risico’s op het gebied van technologie, data en privacy? Met welke leveranciers ga je in zee? Zitten er zwakke plekken in interne controlesystemen?”

Kansen

In de korte tijd dat ze nu meedraait in de Raad van Toezicht heeft ze kennisgemaakt met de ins en outs van de participatiewet. Ze ziet ook al kansen en uitdagingen. Met name in samenwerkingen met andere organisaties voor wie Pantar werkzaamheden uitvoert. “Die verwachten een bepaald niveau van kwaliteit, daar moet je je als organisatie goed op inrichten met prestatieafspraken en werkprocessen.”

Maatschappij

Het zijn onderwerpen waar ze zich graag hard voor wil maken. “Dit toezichtschap zet me met beide benen in de maatschappij. Een maatschappij die erg gericht is op kansen grijpen, alles kunnen en mogen. En als je het niet redt, dan ligt het aan jezelf. Maar zo werkt het niet. De mensen die in het park het groen netjes houden, daar zit een verhaal achter. Ik ben blij dat ik hiermee iets kan doen voor Amsterdam en haar inwoners. Want willen we niet allemaal kunnen zeggen: ik ga vandaag naar mijn werk?”

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

Pantar timmert mee aan nieuwe sporthal

De nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan is bijna klaar. Na de kerstvakantie kan hier volop gesport worden. Daarna wordt de bestaande hal opgeknapt. Door de medewerking van Pantar krijgt dit project een extra lokaal, sociaal én duurzaam tintje. De nieuwe tribunes, prachtige meubels, houten wandelementen en jassenhaken komen namelijk uit de timmerwerkplaats van Pantar.

Charlène – voorvrouw Groen (Werkbrigade)

“Is in het groen werken iets voor jou?”, vroeg de medewerker van de Dienst Werk & Inkomen. “Echt niet, daar heb ik helemaal geen ervaring mee”, was Charlènes eerste reactie. Ze kon toen niet bedenken hoe deze vraag haar leven totaal zou veranderen.