Fietscoaches van Pantar weer aan de slag in de binnenstad

De fietscoaches van Pantar zijn weer in de stad gesignaleerd! Onze medewerkers staan de komende 16 weken op drukke punten in de binnenstad, zoals de Dam, Weesperplein en Pathé de Munt.

De fietscoaches informeren fietsers over de verschillende parkeermogelijkheden in de stad en helpen de weggebruikers een geschikte plek voor hun rijwielen te vinden. In ruil voor het netjes parkeren van de fiets krijgen de fietsers een setje fietslampjes als bedankje. En 020 krijgt er iets minder fietschaos voor terug!

Het initiatief voor de fietscoaches kwam dit keer niet alleen vanuit de gemeente Amsterdam. Ook ondernemers op de Dam wilden een oplossing voor de fietsparkeerdruk. NH Krasnapolsky, Won Yip, Souvenirshop van Empel, Diamond Centre Gassan, Madame Tussauds en de Koninklijke Industriële Club hebben daarom de handen ineen geslagen om de fietscoaches van Pantar in te zetten.

De fietscoaches zelf nog niet gespot? AT5 bracht het werk van onze mannen en vrouwen al in beeld voor een reportage in de nieuwsuitzending van vrijdag 25 september (Bij 08:51 begint het item over de fietscoaches).