“Wij zijn blij dat er opdrachtgevers zijn die graag sociaal willen ondernemen met ons”

De samenwerking tussen Pantar en More Than Gifts

Pantar is al sinds 2014 een van onze vaste logistieke partners van More than Gifts. Kees Jacobs, accountmanager bij Pantar, vertelt meer over de samenwerking.

Kees: “Zo’n zes of zeven jaar geleden zijn we begonnen met het inpakken van relatiegeschenkpakketten. De laatste twee, drie jaar doen we niet alleen eindejaarsgeschenkpakketten, maar verrichten we het hele jaar door werkzaamheden voor More Than Gifts. Wij zijn blij dat er opdrachtgevers zijn die graag sociaal willen ondernemen met ons en onze medewerkers de kans te bieden een financiële bijdrage te leveren aan de economie.

Sociaal ontwikkelbedrijf

Wij zijn van huis uit de sociale werkvoorziening van de gemeente Amsterdam en Diemen. Sinds de komst van de participatiewet in januari 2015 hebben wij een ander naamplaatje op onze gevel, denkbeeldig. We zijn toen voor 100 % een leer- en werkbedrijf geworden. (Inmiddels is de naam vanuit de politiek weer veranderd: sociaal ontwikkelbedrijf).Dit betekent dat iedereen die bij ons is loondienst is een eigen persoonlijk ontwikkelplan heeft. Onze mensen moeten zich op een bepaalde manier kunnen ontwikkelen. Daar hebben we bepaalde werkzaamheden voor nodig, dus bij de aanvragen die binnenkomen kijk ik altijd of daar een ontwikkel- of leerpotentieel in zit.

Als wij een brievenbusdoosje moeten opzetten en dat moeten vullen met een aantal items, dan kun je dat proces uit elkaar trekken. Het opzetten van brievenbusdoosje is een ontwikkelmoment, want niet iedereen snapt hoe dat moet. Dat kunnen ze dus leren. De artikelen die erin moeten, moeten er altijd op een bepaalde manier in. Dat is ook een ontwikkelmoment. Net als het plakken van de adresetiketten. Het zijn allemaal leermomenten.

Pantar en More Than Gifts

Veel variatie

Het leuke van de opdrachten die wij voor More Than Gifts doen zit ‘m in de hoeveelheid verschillende artikelen die ingepakt moeten worden. Zoals bij de kerstpakketten. Onze medewerkers vinden het leuk om daar een steentje aan bij te kunnen dragen. More Than Gifts heeft ook een aantal leveranciers die opdrachtgever zijn van ons. Ze herkennen dat dan weer van andere projecten, en dat is leuk. Als ze dat enthousiasme hebben, dan gaat het werk ook goed.

Dat is iets waar we altijd naar kijken bij de projecten die we doen. We willen graag dat onze medewerkers er iets positiefs in zien. Ze moeten het leuk vinden en er moet variatie in zitten. Met More Than Gifts is de samenwerking hartstikke goed. Ik krijg daar ook complimenten over vanuit More Than Gifts. Die geef ik dan weer door aan de mensen die het werk hebben gedaan. Zulke klopjes op de schouder worden te weinig gegeven.”

Kijk op www.morethangifts.nl voor meer informatie.

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

Pantar timmert mee aan nieuwe sporthal

De nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan is bijna klaar. Na de kerstvakantie kan hier volop gesport worden. Daarna wordt de bestaande hal opgeknapt. Door de medewerking van Pantar krijgt dit project een extra lokaal, sociaal én duurzaam tintje. De nieuwe tribunes, prachtige meubels, houten wandelementen en jassenhaken komen namelijk uit de timmerwerkplaats van Pantar.

Charlène – voorvrouw Groen (Werkbrigade)

“Is in het groen werken iets voor jou?”, vroeg de medewerker van de Dienst Werk & Inkomen. “Echt niet, daar heb ik helemaal geen ervaring mee”, was Charlènes eerste reactie. Ze kon toen niet bedenken hoe deze vraag haar leven totaal zou veranderen.