“Bij Pantar geven ze mensen een kans.”

Burak en Pantar

Op een gemiddelde dag krijgen honderden bezoekers van de drukke fietsenstalling aan het Zuidplein een welkome begroeting van Burak Polat, fietsenstallingbeheerder bij Pantar. “Door dit werk kom ik terug in de maatschappij.”

Of ze nou hun fiets willen stallen, een OV-fiets huren of moeten afrekenen voor de stalling van hun fiets, Burak staat alle klanten vriendelijk en rustig te woord. Zelfs bij een gehaaste bezoeker die met een koptelefoon op de stalling binnenkomt, weet hij nog een groet en lach te ontfutselen. “Lachende mensen maken me blij. Als je een glimlach geeft, krijg je ook een glimlach terug.”

Rust

De rust die hij uitstraalt is er lange tijd niet geweest. Nadat hij jarenlang in de taxi- en beveiligingsbranche heeft gewerkt, komt hij door psychische klachten ziek thuis te zitten. “Het leven heeft niet alleen ups, soms ga je ook down. Nu gaat het gelukkig weer goed met me en ben ik sinds vier maanden via Pantar aan het werk in deze stalling van de gemeente Amsterdam. Ze zeggen dat Pantar er is voor mensen met een beperking. Maar is het niet zo dat iedereen eigenlijk wel wat mankeert? Bij Pantar geven ze mensen een kans.”

Kans

De kans die Burak heeft gekregen, heeft hij met beide handen gegrepen. En niet zonder resultaat, want sinds deze maand heeft hij een contract bij Pantar. “Deze baan zorgt ervoor dat ik weer verder kan met mijn leven. Ik heb mijn schulden afbetaald en ik kan weer sparen. Ik heb plannen om mijn motorrijbewijs te gaan halen en wie weet krijg ik ooit een leuk gezinnetje. Doorzetters zijn degenen die het halen. Blijf niet in een uitkering hangen. Door werk kom je terug in de maatschappij.”

Snel en goed

Die maatschappij trekt dagelijks aan hem voorbij in de fietsenstalling. Daarom is het handig dat hij goed weet om te gaan met verschillende soorten klanten en tegen stressvolle situaties kan. “Soms staan hier rijen mensen die allemaal haast hebben. Ik probeer iedereen zo snel en goed mogelijk te helpen. Als we dan aan het einde van de dienst de omzet tellen en een mooi resultaat hebben, dan ga ik tevreden naar huis.”

Wil jij een afwisselende baan in een leuk team, waarbij je een belangrijk aanspreekpunt bent voor fietsers in heel Amsterdam? Pantar zoekt beheerders voor verschillende fietsenstallingen.

Burak en Pantar

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

Pantar timmert mee aan nieuwe sporthal

De nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan is bijna klaar. Na de kerstvakantie kan hier volop gesport worden. Daarna wordt de bestaande hal opgeknapt. Door de medewerking van Pantar krijgt dit project een extra lokaal, sociaal én duurzaam tintje. De nieuwe tribunes, prachtige meubels, houten wandelementen en jassenhaken komen namelijk uit de timmerwerkplaats van Pantar.

Charlène – voorvrouw Groen (Werkbrigade)

“Is in het groen werken iets voor jou?”, vroeg de medewerker van de Dienst Werk & Inkomen. “Echt niet, daar heb ik helemaal geen ervaring mee”, was Charlènes eerste reactie. Ze kon toen niet bedenken hoe deze vraag haar leven totaal zou veranderen.