“Dat komt de participatie en samenwerking uiteindelijk alleen maar ten goede.”

Terugkijken op de Week van de Participatie

Eerder deze maand was er, digitaal, de Week van de Participatie. De eerste editie van deze week bood 60 sessies waar meer dan 1.300 mensen zich op inschreven. Pantar deed mee met drie verschillende webinars die elk op twee verschillende tijdstippen werden gegeven.

Drempelloze doorstroom

In deze sessie bespraken Annemiek Beemsterboer van Pantar en Renata Wieringa van Cordaan dit project waarbij mensen met behoud van rechten kunnen doorstromen. Het project liep gedurende 2,5 jaar. Een belangrijk aandachtspunt bleken de verschillen in werkinhoud bij de leerlijnen en het verschil van niveau van de begeleidingsgraad, bij Cordaan is er 1 begeleider op 6, bij Pantar 1:30. Het project wordt verder geëvalueerd en vraagt goede communicatie. Dat laatste blijkt ook een kans. Waar Cordaan en Pantar, die beiden toch al decennia bestaan, in het verleden grotendeels als gescheiden werelden naast elkaar opereren, was dit project een manier om elkaar beter te leren kennen. Dat komt de participatie en samenwerking uiteindelijk alleen maar ten goede.

De kunst van het onwikkelen

In deze sessie van Tarek el Gamal (Hoofd Leren & Ontwikkelen) en Tobias van Rijn (Ontwikkelcoach) kwam met name de Pantar Ontwikkel Methodiek (POM) aan de orde. De basis hiervan is een ontwikkelkaart die inzicht geeft in de vaardigheden en competenties van een medewerker en twee maal per jaar wordt ingevuld door een teamleider. Dit werkdocument wordt samen ingezien en besproken en dient als plan voor een individueel ontwikkeltraject. Pantar vervult in dit proces de rol van reisleider naar bestemming, en wil daarbij zoveel mogelijk de regie geven aan de mens zelf om wie het gaat.

Week van de Participatie

Nieuw beschut in de praktijk

Beschut werk houdt rekening met wat iemand kan. Pantar, de gemeente Amsterdam en het UWV werken samen om tot een succesvolle praktijk te komen. In deze sessie bespraken Maaike Verburgh (Ontwikkelcoach bij Pantar) en Sylvia Kok (gemeente Amsterdam) hoe zij dat doen. Maaike Verburgh: ‘Een compliment aan de organisatie is hier echt wel op zijn plaats. Alles was tot de in de puntjes geregeld en liep gesmeerd. Naar aanleiding van deze sessie gaan we inventariseren hoe we verder gaan samenwerken en kunnen optrekken met andere organisaties.’

Digitaal netwerk

Wil je een presentatie teruglezen of een filmpje nog een keer zien? Alle presentaties, filmpjes en extra informatie zijn verzameld op de website: Bekijk alle presentaties. Van een aantal sessies maakten de organisatoren een korte impressie. In mei 2021 volgt de tweede editie van de Week van de participatie. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

  • Succesverhaal Gino

Focussen op wat iemand wél kan

"Bij Pantar blijven we steeds kijken naar waar onze medewerkers blij van worden." “We blijven focussen op wat iemand wél kan” Druk pratend schuift Gino (17) aan de overlegtafel van zijn teamleider Daan Godschalk. Hij kan niet wachten om zijn verhaal te vertellen, zo trots is hij op wat hij heeft bereikt. Dat enthousiaste gepraat was in het eerste jaar van zijn stage in de houtwerkplaats van Pantar nog wel een ‘dingetje’. Zoals hij het zelf zegt. Al snel na de start van zijn praktijkonderwijs-stage blijkt dat Gino moeite heeft met concentreren en veel kletst. “Collega’s wilden niet meer met hem samenwerken, omdat ze teveel werden afgeleid", vertelt Daan. "Vaak ging het kletsen ook gepaard met flink wat gemopper; over de regen, een kapotte fiets of pijntjes. We noemden Gino wel eens [...]