“Ik ben hulp gaan zoeken en Pantar bood me een kans op een baan.”

“Ik wil een voorbeeld zijn voor anderen”

Na een heftige periode besluit André, schoonmaker bij Pantar, dat hij andere keuzes moet gaan maken. “Ik moest echt aan mezelf gaan werken.”

Als André bij Pantar door de gangen loopt, is het overal ‘hoi’ en ‘dag. Iedereen kent hem en maakt een geintje of praatje. Maar hij vindt zichzelf geen grote prater. “Ik laat liever mijn werk voor me spreken”, zegt hij wat verlegen.

Praten over wat er in hem omgaat heeft hij echt moeten leren toen hij bij Pantar binnenkwam ruim zeven jaar geleden. Het overlijden van zijn grootvader, door wie hij was opgevoed, had André in een diepe depressie gebracht. Niet alleen de psychische problemen stapelden zich op, ook zijn schulden en drugsgebruik zorgden voor steeds meer problemen. “Ik kwam op een punt dat het echt niet meer ging. Ik ben hulp gaan zoeken en Pantar bood me een kans op een baan.”

Afwisseling

André’s drive om zijn leven weer op de rails te krijgen blijft bij Pantar niet onopgemerkt. Na zijn eerste week als schoonmaker mag hij al aan de slag bij externe opdrachtgevers. VUmc, Sporthallen Zuid, het Milieu Technisch Bedrijf, hij heeft inmiddels overal gewerkt. “Ik hou van afwisseling, daardoor roest je niet vast. Mijn werk helpt me om mijn hoofd leeg te maken. Ik focus me op mijn takenlijst.”

Voorman

Sinds een paar jaar is André voorman. Hij heeft via Pantar opleidingen kunnen doen, zijn schulden zijn afbetaald en hij heeft zijn leven weer op de rit. “Pantar geeft mij ook nog steeds de ruimte om aan mezelf te werken als ik weer even dreig vast te lopen. Als voorman wil ik een voorbeeld zijn voor anderen. Ik weet hoeveel energie het geeft als je weer licht aan het einde van de tunnel ziet. Ik wil een luisterend oor bieden, dat werkt beter dan iemand vertellen wat hij moet doen.”

Complimenten

Deze coronatijd maakt het werk van schoonmakers extra belangrijk. “Ons werk wordt gezien en de complimenten die we krijgen zijn erg fijn. Als mijn team aan het einde van de dag lachend naar huis gaat, dan ben ik tevreden. Dan hebben we een goede dag gehad.
Weet je, toen ik jong was wist ik hoe het was om het goed te hebben, daarna had ik een periode helemaal niks meer. En kijk nu eens, ik heb weer alles, daar ben ik best trots op.”

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

Pantar timmert mee aan nieuwe sporthal

De nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan is bijna klaar. Na de kerstvakantie kan hier volop gesport worden. Daarna wordt de bestaande hal opgeknapt. Door de medewerking van Pantar krijgt dit project een extra lokaal, sociaal én duurzaam tintje. De nieuwe tribunes, prachtige meubels, houten wandelementen en jassenhaken komen namelijk uit de timmerwerkplaats van Pantar.

Charlène – voorvrouw Groen (Werkbrigade)

“Is in het groen werken iets voor jou?”, vroeg de medewerker van de Dienst Werk & Inkomen. “Echt niet, daar heb ik helemaal geen ervaring mee”, was Charlènes eerste reactie. Ze kon toen niet bedenken hoe deze vraag haar leven totaal zou veranderen.