“Ik wil aan mijn toekomst werken.”

Jimmy en Pantar

Voor Jimmy is zijn baan als schoonmaker bij Pantar de perfecte formule voor structuur en regelmaat in zijn leven. “Ik wil hier werken tot ik oud ben.”

Op de rustige werkplekken van het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) in het Science Park staren wetenschappers aandachtig naar hun beeldscherm. Misschien op zoek naar de oplossing van een ingewikkelde wiskundige formule? Tijdens zijn dagelijkse ronde over de etages loopt Jimmy langs whiteboards en posters vol formules. Zijn gedachtes zijn misschien wel net zo ingewikkeld als die formules. Maar zijn baan als schoonmaker bij Pantar doet hem goed. Het werk geeft structuur en zorgt voor regelmaat.

Stil

Samen met vier collega’s en voorvrouw Fatima el Badmoussi van Pantar zorgt Jimmy dat het gebouw van het CWI er elke dag weer schoon en netjes uitziet. Dat het hier zo stil is, daar moest hij in het begin wel aan wennen. Fatima: “De eerste week dat hij hier werkte riep hij geregeld luidkeels over de gangen naar zijn collega’s. Maar nu doet hij heel rustig zijn werk. Hij heeft veel geleerd in vier maanden. Niet voor niks heeft hij al zo snel een contract bij Pantar gekregen.”

Kans

Jimmy houdt wel van een praatje of grapje. Even kletsen met de dames van de administratie of lachen met zijn collega’s van Pantar. “Het is zo leuk met het team. De manier waarop er met je gesproken wordt en hoe goed alles wordt uitgelegd. Fatima is als een moeder voor me. Aan het einde van de dag wil ik eigenlijk niet naar huis. Tegen de jongens op straat zeg ik vaak: “Ga toch werken bij Pantar. Dat is je laatste kans. Het straatleven is niks, je hebt een keuze.”

Toekomst

“Ik wil aan mijn toekomst werken en nog heel veel leren. Hoe ik een schoonmaakmachine moet bedienen bijvoorbeeld en misschien wil ik wel voorman worden. Ik wil hier werken tot ik oud ben en niet meer mag werken.” Jimmy heeft met deze baan bij Pantar de perfecte formule gevonden om zijn leven en gedachtes op orde te houden. Rustig duwt hij zijn schoonmaakkar door de gang en gaat weer aan de slag. Nog even de deuren en kozijnen schoonmaken voordat hij straks weer naar huis gaat.

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

Pantar timmert mee aan nieuwe sporthal

De nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan is bijna klaar. Na de kerstvakantie kan hier volop gesport worden. Daarna wordt de bestaande hal opgeknapt. Door de medewerking van Pantar krijgt dit project een extra lokaal, sociaal én duurzaam tintje. De nieuwe tribunes, prachtige meubels, houten wandelementen en jassenhaken komen namelijk uit de timmerwerkplaats van Pantar.

Charlène – voorvrouw Groen (Werkbrigade)

“Is in het groen werken iets voor jou?”, vroeg de medewerker van de Dienst Werk & Inkomen. “Echt niet, daar heb ik helemaal geen ervaring mee”, was Charlènes eerste reactie. Ze kon toen niet bedenken hoe deze vraag haar leven totaal zou veranderen.