“Een spannende stap, maar deze stap pakt voor Pierre goed uit…”

Een nieuwe baan voor Pierre

Het bedrijf waar Pierre via Pantar gedetacheerd was ging failliet. Hij besloot om zelf een ander bedrijf te benaderen en zijn jarenlange ervaring met verlichting en assemblage aan te bieden. Een spannende stap, maar deze stap pakt voor Pierre heel goed uit. Inmiddels heeft hij een contract bij LIGHT International en is hij uitgestroomd bij Pantar.

Gaby Toeset, ontwikkelcoach bij Pantar, begeleidde Pierre bij de uitstroom naar LIGHT International: “We hebben er alles aan gedaan om de overstap voor Pierre en de organisatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo hebben we geholpen bij de contractonderhandelingen en LIGHT International in contact gebracht met de gemeente voor loonkostensubsidie. Ook hebben we geregeld dat Pierre makkelijk naar zijn werkplek kan reizen door zijn fiets op het station te stallen. Pierre heeft momenteel nog een jobcoach bij de gemeente Amsterdam die op de achtergrond aanwezig is, mocht hij vragen hebben of vastlopen. Ik ben heel blij dat Pierre op een plek zit waar hij zich thuis voelt en onderdeel is van het team. En dat hij het nog steeds naar zijn zin heeft, laat hij regelmatig aan mij weten. Een mooi resultaat.”

Deze maand staat Pierre, samen met zijn nieuwe werkgever, in het Amsterdamse MUG-magazine op pagina 25.

Naar het MUG-Magazine
Dylan en Pierre

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

Charlène – voorvrouw Groen (Werkbrigade)

“Is in het groen werken iets voor jou?”, vroeg de medewerker van de Dienst Werk & Inkomen. “Echt niet, daar heb ik helemaal geen ervaring mee”, was Charlènes eerste reactie. Ze kon toen niet bedenken hoe deze vraag haar leven totaal zou veranderen.

Sociale interesse kun je niet kopen

Na bijna 40 jaar teamleider te zijn geweest stopt Gerrit deze week met zijn werk bij Pantar. In die tijd heeft hij de organisatie zien veranderen van een sociale werkplaats naar een sociaal ontwikkelbedrijf.

Pantar en Groene bouwhekken: Mooie buurten en baankansen

Bouwplaatsen maken een buurt niet erg aantrekkelijk. Kale metalen hekken rondom machines en zand. Hoe anders is het achter Amsterdam CS. Waar 150 houten hekken met plantenbakken de bouwplaats langs het IJ opfleuren. Ze maken niet alleen de omgeving mooier. Maar zorgen ook dat Amsterdammers, voor wie het hebben van een baan niet vanzelfsprekend is, weer kansen krijgen.