“Een spannende stap, maar deze stap pakt voor Pierre goed uit…”

Een nieuwe baan voor Pierre

Het bedrijf waar Pierre via Pantar gedetacheerd was ging failliet. Hij besloot om zelf een ander bedrijf te benaderen en zijn jarenlange ervaring met verlichting en assemblage aan te bieden. Een spannende stap, maar deze stap pakt voor Pierre heel goed uit. Inmiddels heeft hij een contract bij LIGHT International en is hij uitgestroomd bij Pantar.

Gaby Toeset, ontwikkelcoach bij Pantar, begeleidde Pierre bij de uitstroom naar LIGHT International: “We hebben er alles aan gedaan om de overstap voor Pierre en de organisatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo hebben we geholpen bij de contractonderhandelingen en LIGHT International in contact gebracht met de gemeente voor loonkostensubsidie. Ook hebben we geregeld dat Pierre makkelijk naar zijn werkplek kan reizen door zijn fiets op het station te stallen. Pierre heeft momenteel nog een jobcoach bij de gemeente Amsterdam die op de achtergrond aanwezig is, mocht hij vragen hebben of vastlopen. Ik ben heel blij dat Pierre op een plek zit waar hij zich thuis voelt en onderdeel is van het team. En dat hij het nog steeds naar zijn zin heeft, laat hij regelmatig aan mij weten. Een mooi resultaat.”

Deze maand staat Pierre, samen met zijn nieuwe werkgever, in het Amsterdamse MUG-magazine op pagina 25.

Naar het MUG-Magazine
Dylan en Pierre

#waardeinwerk

Bekijk hier onze andere inspirerende #waardeinwerk verhalen.

  • Succesverhaal Gino

Focussen op wat iemand wél kan

"Bij Pantar blijven we steeds kijken naar waar onze medewerkers blij van worden." “We blijven focussen op wat iemand wél kan” Druk pratend schuift Gino (17) aan de overlegtafel van zijn teamleider Daan Godschalk. Hij kan niet wachten om zijn verhaal te vertellen, zo trots is hij op wat hij heeft bereikt. Dat enthousiaste gepraat was in het eerste jaar van zijn stage in de houtwerkplaats van Pantar nog wel een ‘dingetje’. Zoals hij het zelf zegt. Al snel na de start van zijn praktijkonderwijs-stage blijkt dat Gino moeite heeft met concentreren en veel kletst. “Collega’s wilden niet meer met hem samenwerken, omdat ze teveel werden afgeleid", vertelt Daan. "Vaak ging het kletsen ook gepaard met flink wat gemopper; over de regen, een kapotte fiets of pijntjes. We noemden Gino wel eens [...]